Wat is er nou leuker dan je eigen bos bloemen of vers fruit te plukken? We zijn blij dat het seizoen weer van start gaat! De pluktuin staat vol met prachtige (snij)bloemen in alle kleuren van de regenboog! Vanaf woensdag 19 juli 2023 kan er weer volop geplukt worden en zijn jullie allemaal van harte welkom!
De pluktuin is in 2023 geopend t/m 22 oktober. Vanaf zaterdag 1 oktober gaan we onbemand verder, dit betekend dat er geen consumpties verkrijgbaar zijn.

Doordat er niemand aanwezig is, kun je alleen met contant geld betalen.

Hoe werkt het?
U mag zelf plukken, wij zorgen dat er een mand, schaar/mesje voor u klaar staat. U vind borden waarop u kunt zien of de bloemen en fruit op het bezoekmoment te oogsten zijn.

Bloemen plukken:
U plukt de bloemen die u mooi vindt met een schaar.

Kleinfruit:
Eerst een proeven, lekker? Dan graag met twee handen plukken en het fruit in de daarvoor bestemde bakjes doen. U mag het kleinfruit mixen.

Kinderen zijn hartelijk welkom! Zij plukken wel onder uw toezicht.

Ook beschikken wij over een PIN-automaat.

Heeft u vragen? Dan helpen wij u graag, zo voorkomen wij samen een mislukte oogst. Graag tot ziens in de Pluktuin!
In het kader van de bevordering van de biodiversiteit wordt er alleen met natuurlijke middelen gewerkt (geen bestrijdingsmiddelen). Honden zijn niet toegestaan.

Hoe werkt het?

Producten die u kunt plukken

Het is zo leuk om zelf bloemen te plukken. Uw boeket bestaat dan ook uit alleen maar bloemen: droogbloemen en zelfgeplukte bloemen, om blij van te worden. U mag zelf bepalen welke bloemen u oogst. (De omvang aan de onderzijde van het boeket bepaald de prijs en sommige bloemtakken gaan per stuk.)
U vindt bij ons een keus aan seizoensgebonden boomfruit. Het aanbod varieert per dag. Voor u gaat oogsten krijgt u pluktips mee en wordt u geïnformeerd over de kilo- of stukprijzen.
Voor alles geldt: zolang de boom strekt!
In de Pluktuin hebben wij roodfruit. Onder roodfruit verstaan wij aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bes. Kom en proeven dus! Voor u gaat plukken, wordt u geïnformeerd over de kiloprijs. Voor alles geldt: zolang de struik strekt!

Fotogallerij