Op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur bieden we dagbesteding voor mensen die zelfstandig wonen met een zorgvraag. Samen werken we in de Pluktuin, de theetuin in de boomgaard, in de keuken, in de tuinschuur en in de Stek. We zaaien, oogsten en bewerken de oogst. Er is ook plek voor beschermd werk.

Wat doen we precies op zo’n dag?

In onze activiteiten geven wij maatwerk afgestemd op de vraag en mogelijkheden van de cliënt. De activiteiten spelen zich af in een sfeer van plattelandsrecreatie.
Activiteiten bestaan o.a. uit: gezellig koffie drinken aan de grote keukentafel; gezamenlijk soep eten in de winter voor het middagmaal. Het zaaien, onderhouden en oogsten in onze Pluktuin; gewoon genieten van de natuur, het buitenleven, een praatje maken met bezoekers die komen voor de pluktuin en/of theetuin. Door deze activiteiten aan te bieden op onze zorgtuin krijgen de deelnemers een stukje betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Voor wie is deze dagbesteding?

Onze deelnemers wonen begeleid of zelfstandig en hebben een zorgvraag. Zij hebben een indicatie voor dagbesteding of beschermd werk. Op Erf Janz bieden wij een mooie dagactiviteit voor mensen die zelfstandig zijn en een verantwoording kunnen dragen onder begeleiding.
De deelnemers worden meegenomen in onze plannen, denken en doen mee, voelen zich verantwoordelijk en hebben inspraak. Dit maakt deze plek zo bijzonder. Ieder mens is uniek en heeft zijn kwaliteiten. Dat is ons uitgangspunt.

Fotogallerij